top of page

Bij ons geniet u van een gevarieerde menukaart met het beste wat het seizoen te bieden heeft. Onze chef stelt vier keer per jaar een nieuw menu samen dat perfect aansluit bij de seizoenen. Naast onze vaste kaart, serveren we ook wekelijkse suggesties – unieke gerechten die nét dat tikkeltje extra bieden. Deze gerechten zijn beperkt beschikbaar en worden niet op de website vermeld. Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief, of kom langs en laat u verrassen door onze creaties!

Bistro-interieur met warme belichting en servies.
Stijlvolle bistrosetting in Deinze met huisbereide gerechten.

TAPAS

Croustillant truffel

‘Brydelham’ / ‘Oud Brugge’ (5st.)

29,00

Calamares

verse tartaar

19,00

Traag gegaard buikspek
mosterdmayonaise
22,00

Boudin blanc 'Dierendonck'
pickles mayonaise

23,00

Vegan groentenstengels

zoet-zure dip

16,00

Gegratineerde oester 
Fine Champagne (6st.)
32,00

Garnaalballetjes  
cocktailsaus 

21,00

VOORGERECHTEN

Wild paté  

Kramiek, uienconfituur
21,00

Everzwijnkroketten

van de chef 2st.

22,00 

Escargots

huisgemaakte kruidenboter

20,00

Scampi diabolique

milde paprikasaus 

22,00

Garnaalkroketten

van de chef 2st.

23,00

Gebakken coquilles 

boudin noir, gekarameliseerde appel

26,00

Kaaskroketten

van de chef 2st.

18,00

Trio van mergpijp 

gedroogde ham, natuur, lookkruiden
21,00

Cheesy vegan kroketten

van de chef 2st.

18,00

Vegan ravioli 

boschampignons, truffeljus

21,00

Culinaire gerechten van Bistro MaReine
Heerlijk wild voorgerecht bij Bistro MaReine
Detail van een huisbereid voorgerecht.
Ambachtelijk klaargemaakt hoofdgerecht met saus.
Tafel met linnen servetten en glazen in restaurantstijl.

VLEES

Kalfsniertjes

Filliers-mosterdsaus, warme groenten, verse friet

34,00

Koninginnenhapje 'Fabiola'

hoevekip, salade, verse friet 

28,00

'Gentse' stoverij

varkenswangen, salade, verse friet 

28,00

Steak tartaar à la minute gemalen

salade verse friet 

28,00

Stoofpotje van hert
wintergroenten, verse kroketten 

34,00

Halve hoevekip 
dragonsaus, salade, verse friet

30,00

Côte à l‘os ‘Belgisch wit-blauw’* 
(1100gr), saus, naar keuze, salade, verse friet 

42,00 p.p. (per 2 pers.)

Entrecôte ‘Belgisch wit-blauw’*

(350gr), saus naar keuze, salade, verse friet 

36,00

*Keuze saus: verse béarnaise / choronsaus / peperroom / champignon / kruidenboter / roquefort

VIS

Gegratineerd vispannetje

5 soorten verse vis, pommes duchesse

32,00

Scampi diabolique

milde paprikasaus, salade, verse friet 

29,00

Kabeljauwhaasje 

preipuree, wittewijnsaus

36,00

Risotto met coquilles

boschampignons, saffraansaus

39,00

Close-up van een smaakvol gerecht met verse ingrediënten.

HOOFDGERECHTEN

Wij geloven dat plantaardig eten vol smaak en creativiteit zit! In onze klassieke Frans-Belgische keuken met een moderne touch, bieden we verrassende veggie- en vegan gerechten aan. Perfect voor wie bewust kiest of gewoon eens iets anders wil proberen. Lekker en verfijnd, zoals u van ons gewend bent! Bovendien voorzien wij in ons keuzemenu altijd een veggie- of veganoptie, zodat iedereen aan tafel zorgeloos mee kan genieten.

Stijlvol opgemaakt bord geschikt voor een cadeaubonervaring.

VOORGERECHTEN

Kaaskroketten

van de chef 2st.

18,00

Cheesy vegan kroketten 

2 stuks 

18,00

Vegan groenten stengels 

zoet-zuur saus 

16,00

Vegan ravioli 

boschampignons, truffeljus 

21,00

Vegan vol-au-vent

op basis van soja, salade, verse friet

27,00

Vegan stoofpotje

op basis van soja, salade, verse friet

27,00

Salade geitenkaas

noten, brood of verse friet 

25,00

Pasta truffel

wintertruffel aan tafel geserveerd 

39,00

HOOFDGERECHTEN

KINDEREN

Elegant voorgerecht als voorbeeld van de keukenstijl van Bistro MaReine.

Kippenreepjes

appelmoes, verse friet

20,00

'Gentse' stoverij

varkenswangen, appelmoes, verse friet

21,00

DESSERT

Crème brûlée  

10,00

Dame blanche à la minute gedraaid ijs

warme chocoladesaus, slagroom  

14,00

Kinderijsje à la minute gedraaid ijs

snoepjes, slagroom  

10,00

Vegan ijs à la minute gedraaid

cashewnoten, agavesiroop, zwarte chocolade en speculoos 

13,00

Tiramisu speculoos

geflambeerd en afgewerkt aan tafel

17,00

Moelleux au chocolat
à la minute gedraaid vanille-ijs 
16,00

Sabayon

rood fruit, vanille-ijs
15,00

Culinaire compositie met focus op kwaliteit en presentatie.
Ambachtelijk dessert uit de keuken van Bistro MaReine

SEIZOENSGEBONDEN KEUZEMENU

Elk seizoen verrast onze chef met een nieuw menu dat de beste seizoensgebonden gerechten samenbrengt. Het menu is uitsluitend beschikbaar voor de volledige tafel en is speciaal samengesteld om u een unieke smaakbeleving te bieden. Vanaf u met 7 personen bent serveren wij enkel het menu.

Close-up van een smaakvol gerecht met verse ingrediënten.
Stijlvolle presentatie van een gastronomisch bord.

SEIZOENSMENU

menu beschikbaar van 14/10 t.e.m. 31/12

VOORGERECHTEN

Keuze uit

Wild paté  

Kramiek, uienconfituur

Gebakken coquilles 

boudin noir, gekarameliseerde appel

Garnaalkroketten

van de chef 2st.

Vegan ravioli 

boschampignons, truffeljus

HOOFDGERECHTEN

Keuze uit

Stoofpotje van hert
wintergroenten, verse kroketten 

Kabeljauwhaasje 

preipuree, wittewijnsaus

Halve hoevekip 
dragonsaus, salade, verse friet

Vegan stoofpotje

op basis van soja, salade, verse friet

DESSERT

Keuze uit

Crème brûlée

of (alcoholische) koffie / thee naar keuze

Prijs 3 gangen / 65 euro p.p. (excl. drank)

bottom of page