top of page

Bij ons geniet u van een gevarieerde menukaart met het beste wat het seizoen te bieden heeft. Onze chef stelt vier keer per jaar een nieuw menu samen dat perfect aansluit bij de seizoenen. Naast onze vaste kaart, serveren we ook wekelijkse suggesties – unieke gerechten die nét dat tikkeltje extra bieden. Deze gerechten zijn beperkt beschikbaar en worden niet op de website vermeld. Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief, of kom langs en laat u verrassen door onze creaties!

BM_nov24©HABLAR-13.jpg
BM_okt24©HABLAR-98.jpg

TAPAS

Gelakte eend

sabayon van sinaasappel 

24,00

Calamares 

verse tartaar

19,00

Garnaalballetjes ambachtelijk

cocktailsaus

20,00

Boudin Blanc ‘Dierendonck'

pickels mayonaise

20,00

Vegan groenten stengels

zoet-zuur saus

16,00

Gegratineerde oesters 
fine champagne 6 stuks 

32,00

VOORGERECHTEN

Gelakt buikspek 

wortelcréme, edamame 
23,00

Terrine van ganzenlever 
huisgemaakt, appel, kramiek

27,00 

Trio van mergpijp

gedroogde ham / natuur / lookkruiden

19,00

Scampi diabolique

Milde paprika saus 

20,00

Tatjespap met handgepelde grijze garnalen 

gepocheerd ei, beurre noisette
26,00

Garnaalkroketten

van de chef 2st.

21,00

Gegratineerde sint-jacobsschelp 
witte wijn saus, prei 

25,00

BM_nov24©HABLAR-68.jpg
BM_nov24©HABLAR-74.jpg
BM_nov24©HABLAR-4.jpg
BM_nov24©HABLAR-9.jpg
BM_nov24©HABLAR-3.jpg

VLEES

Parelhoen fine champagne

winter groenten, verse kroketten

39,00

Koninginnenhapje 'Fabiola'

hoevekip, salade, verse friet 

27,00

'Gentse' stoverij

varkenswangen, salade, verse friet 

27,00

Steak tartaar à la minuut gemalen

salade verse friet 

27,00

Côte à l‘os ‘Belgisch wit-blauw’* 
(1100gr), saus, naar keuze, salade, verse friet 

38,00 p.p. (per 2 pers.)

Entrecôte‘Belgisch wit-blauw’*

(350gr), saus naar keuze, salade, verse friet 

34,00

Kalfslever met ajuin 
gekarameliseerde appel, puree, portosaus

32,00

Canard à l'orange
verse kroketten, wortels en erwten 

36,00

*Keuze saus: verse béarnaise / choronsaus / peperroom / champignon / kruidenboter / roquefort

Bouillabaise (specialiteit van de chef)
gamba, langoustine, 4 soorten vis, toast en rouille
44,00

Gegratineerd vispannetje

5 soorten verse vis, pommes duschesse

31,00

Scampi diabolique

milde paprikasaus, salade, verse friet 

27,00

Skreihaasje 

kruidenpuree, saffraansaus

37,00

BM_nov24©HABLAR-46.jpg

VIS

HOOFDGERECHTEN

Wij geloven dat plantaardig eten vol smaak en creativiteit zit! In onze klassieke Frans-Belgische keuken met een moderne touch, bieden we verrassende veggie- en vegan gerechten aan. Perfect voor wie bewust kiest of gewoon eens iets anders wil proberen. Lekker en verfijnd, zoals u van ons gewend bent! Bovendien voorzien wij in ons keuzemenu altijd een veggie- of veganoptie, zodat iedereen aan tafel zorgeloos mee kan genieten.

Vegan gerecht in Bistro Mareine.

VOORGERECHTEN

Kaaskroketten

van de chef 2st.

17,00

Cheezy vegan kroketten 

2 stuks 

17,00

Vegan Paté

Kramiek, uienconfituur 

19,00

Vegan groenten stengels 

zoet-zuur saus 

16,00

Vegan vol-au-vent

op basis van soja,  salade, verse friet

26,00

Vegan stoverij

op basis van soja, salade, verse friet

26,00

Salade geitenkaas

noten, brood of verse friet 

24,00

HOOFDGERECHTEN

KINDEREN

Gezellig restaurant in Deinze Bistro MaReine.

Kippenreepjes

appelmoes, verse friet

20,00

'Gentse' stoverij

varkenswangen, appelmoes, verse friet

20,00

DESSERT

Crème brûlée  

10,00

Dame blanche à la minute gedraaid ijs

warme chocoladesaus, slagroom  

14,00

Tiramisu geflambeerd en afgewerkt aan tafel  

speculoos, Amaretto 

15,00

Moelleux au chocolat

à la minute gedraaid vanille-ijs  

15,00

Kinderijsje à la minute gedraaid ijs

snoepjes, slagroom  

10,00

Vegan ijs à la minute gedraaid

cashewnoten, agavesiroop, zwarte chocolade en speculoos 

12,00

Café glacé
Koffie, vanille-ijs, baileys

15,00

Omelette sibérienne
Biscuit, vanille-ijs, meringue geflambeerd aan tafel met amaretto 
15,00

BM_nov24©HABLAR-89.jpg
BM_nov24©HABLAR-35.jpg

SEIZOENSGEBONDEN KEUZEMENU

Elk seizoen verrast onze chef met een nieuw menu dat de beste seizoensgebonden gerechten samenbrengt. Het menu is uitsluitend beschikbaar voor de volledige tafel en is speciaal samengesteld om u een unieke smaakbeleving te bieden. Vanaf u met 7 personen bent serveren wij enkel het menu.

BM_nov24©HABLAR-43.jpg
BM_nov24©HABLAR-26.jpg

WINTERGLOED

menu beschikbaar van 11/01 t.e.m. 31/03

VOORGERECHTEN

Keuze uit

Gelakt buikspek 

wortelcréme, edamame 

Gegratineerde sint-jacobsschelp 
witte wijn saus, prei 

Scampi diabolique

Milde paprika saus 

Vegan paté

uienconfituur, kramiek

HOOFDGERECHTEN

Keuze uit

Parelhoen fine champagne

winter groenten, verse kroketten

Skreihaasje 

kruidenpuree, saffraansaus

Canard à l'orange
verse kroketten, wortelen en erwten

Vegan stoverij

op basis van soja, salade, verse friet

DESSERT

Keuze uit

Omelette sibérienne
Biscuit, vanille-ijs, meringue geflambeerd aan tafel met amaretto 

of (alcoholische) koffie / thee naar keuze

Prijs 3 gangen / 62 euro p.p. (excl. drank)